Over Urban Basic

‘Het landelijke kenniscentrum op het gebied van urban sports.’

Over

Onze achtergrond

Urban sports blijven dagelijks in populariteit stijgen met als gevolg dat er bij zowel beginnende als ervaren trainers steeds meer behoefte is aan aanvullende sport-specifieke kennis.

Door in te spelen op de vraag naar professionalisatie binnen deze relatief ‘nieuwe’ sporten en met als doel het verhogen en waarborgen van de leskwaliteit binnen verenigingen, organisaties en op (sport)scholen vormt Urban Basic de standaard op het gebied van Urban sports en is daarmee het meest actuele kenniscentrum van Nederland. 
​Onze expertise is het resultaat van een jarenlange samenwerking met verschillende (inter)nationale atleten, coaches, onderwijskundigen en experts op het gebied van Urban sports en bestaat uit een zorgvuldig geselecteerde verzameling van kennis, ervaring, opvattingen en methodes. Door deze expertise te delen met passievolle sportaanbieders zoals u, creëren we samen de landelijke kwaliteitsnorm op het gebied van Urban sports lessen waarmee we zorg dragen voor de toekomst van de sport. Zelf komen wij vanuit de  parkour & freerunning wereld en weten wij als geen ander hoe het is om een urban sport te beoefenen.

Kom meer te weten

Over onze missie

“Wij stellen trainers en ondernemers in staat een veilige en uitdagende omgeving te creëren waarin sporters zich op fysiek, mentaal en sociaal vlak kunnen ontwikkelen. 
Dit doen wij door specifieke kennis en coaching op het gebied van Urban sports aan te bieden. Hiermee
 
leveren wij een onmisbare bijdrage aan de professionalisering en groei van urban sports, neemt de leskwaliteit en beleving van de sport toe en kan deze op zowel korte als lange termijn beter worden gewaarborgd.”

Een competente coach is verantwoordelijk voor de leskwaliteit en de succesbeleving van de sporters tijdens de trainingen. Wanneer je er vervolgens als organisatie voor kunt zorgen dat meer tieners en kinderen deze unieke beleving persoonlijk kunnen ervaren, leidt dat direct tot een exponentiële toename van het ledenaantal.
Is dit laatste niet het geval, dan krijgen de leden dus niet wat ze verwachten of biedt je als organisatie niet voldoende mogelijkheden om nieuwe leden kennis te laten maken met het huidige aanbod. In beide gevallen laat je dus waardevolle kansen liggen en ‘kost’ het de organisatie letterlijk leden, geld en de mogelijkheid om een impact te maken op het leven van jonge atleten. 

We willen trainers en ondernemers graag de mogelijkheid bieden om hier verandering in te brengen door samen te kijken naar de wensen en behoeften van de leden, de trainers en de organisatie in zijn geheel. Niet voor jezelf of jouw organisatie maar voor de leden die niet krijgen waar ze wel recht op hebben. 

Onze klanten

Een paar van onze klanten